Category
5 min read

Alopecia en Haarwerken

Alopecia en Haarwerken
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Alopecia. Een woord dat te vaak fluisterend wordt uitgesproken, een aandoening die te vaak in de schaduw blijft. Als haarwerker is het mijn missie om de sluier van onwetendheid weg te nemen en de kracht van haarwerken te benadrukken voor vrouwen die met Alopecia leven.

Het is een frustratie die velen van ons delen: de schaarste aan informatie die artsen verschaffen over Alopecia. Wij, als haarwerkers, weten dat we zoveel kunnen betekenen voor vrouwen die door deze uitdagende aandoening worden getroffen. Natuurlijk is er de meest bekende vorm, waarbij al het hoofdhaar, inclusief wimpers, wenkbrauwen en zelfs lichaamshaar, verloren gaat. Maar er is ook een minder besproken variant van Alopecia, die zich beperkt tot kale plekken op de hoofdhuid. Ook voor deze vorm bieden wij oplossingen, en ja, deze worden vergoed.

Vandaag had ik het genoegen om voor de derde keer een jong meisje aan de telefoon te spreken. Ze was onzeker, bang en verdrietig. Ze had maandenlang gespaard en kon eindelijk een afspraak met mij maken. Haar opwinding was voelbaar door de telefoon.

Ik vroeg haar waar ze mijn nummer had gevonden, in de hoop dat haar dermatoloog haar had doorverwezen. Maar dat was niet het geval. Haar dermatoloog had haar nooit verteld dat ze mogelijk recht had op vergoeding voor een haarwerk. "Maar," zei ze, "ik wil geen volledige pruik."

Ik legde haar uit dat dit niet nodig was. Er zijn talloze manieren om dit probleem op te lossen, afhankelijk van haar persoonlijke voorkeuren. Wil ze het haarwerk op en af kunnen zetten? Sport ze veel? Wil ze het haarwerk stylen of krullen, of houdt ze van gemakkelijkheid? Wil ze het in een staart dragen of liever los? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Ze moest hierover nadenken en overleggen met haar moeder. Toen haar moeder later terugbelde, kon ik haar jubelende vreugde op de achtergrond horen. In mijn verbeelding zag ik een tiener op de bank stuiteren van blijdschap. Ik voelde me opgetogen over de dag waarop ze bij mij weg zou gaan met een prachtige haardos.

Deze leeftijd is cruciaal; het is de periode waarin ze het fundament van haar leven legt, en ik ben dankbaar dat ik haar daarbij kan helpen. Maar ik vraag me af waarom de dermatoloog dit niet heeft genoemd. Hoe kunnen we deze informatie het beste naar buiten brengen?

Het is tijd om Alopecia uit de schaduw te halen en de kracht van haarwerken te benadrukken. Laten we samenwerken om meer bewustzijn te creëren, zodat geen enkele jonge vrouw met Alopecia zich ooit nog in het donker hoeft te voelen. Haarwerken zijn meer dan alleen haar; ze zijn een bron van hoop en zelfvertrouwen voor degenen die ze nodig hebben. Laten we dat licht laten schijnen.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.