Category
5 min read

Als het lijkt of het niet kan, dan kan ik het toch

Als het lijkt of het niet kan, dan kan ik het toch
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Eerst was het “gewoon” ijdelheid, nu is het noodzaak. Zonder mijn hulp gaat ze de straat niet meer op.

Ik heb een mooi beroep met een lach en een traan. Ik absorbeer het verdriet en daarom is het fijn om als afwisseling een haarverlening te zetten “gewoon” omdat het kan.

Zo heb ik ook Angelique leren kennen. Haar wens was van haar veel te dunnen haar een grote bos mooie krullen te maken, en dan hebben we gemaakt. Wow, zo enorm mooi.

Tot ik een bericht kreeg van een voor mij onbekend nummer. Het was een bericht van de man van Angelique, hij wist niet meer wat te doen. Of ik wilde helpen. Natuurlijk wil ik helpen… Maar dit is wel echt andere koek.

Angelique lag in coma, en de verpleging vroeg zich af of haar weft wilde verwijderen. Voor het eerst van mijn leven op de IC, voor het eerst iemand gezien die overgeleverd is aan de zorg van andere zonder er zelf enige notie van te hebben. En nu dus overgeleverd aan de zorg van mij. Ik moest denken aan de wensen van iemand die dit zelf niet meer kon doen.

En ik vond dit niet zwaar, het ging vanzelf. Ik besloot haar weft helemaal uit te kammen en er een mooie vlecht van te maken. Ik wist zeker dat als Angelique wakker zou worden zij zich beter zou voelen als zij niet naast haar kilo's, haar huidskleur ook haar haar kwijt zou zijn. Als het moet kom ik elke paar dagen terug om het opnieuw uit te kammen was mijn conclusie. Het was niet nodig, zij werd een paar dagen daarna wakker en kon haar haren nu zelf uitkammen.

Maar zoals het verloopt als je lichaam een enorme stress ervaart, je haar valt uit. Zo ook dat van Angelique. Het leek niet meer op te lossen… maar dat kan ik wel.

En dat is wat ik graag wil laten zien. Met een top filter die ik in de juiste kleur gemaakt heb en de juiste weft laat ik haar weer shinen. We zien elkaar nu regelmatig. Ze heeft iets meer haar-aandacht nodig, maar she got my back tot alles weer “normaal” is.

En die tijd gaat komen, we moeten geduld hebben, maar samen zorgen wij ervoor dat zij weer “gewoon” de straat op kan zonder zich ongemakkelijk te voelen.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.