Category
5 min read

De Schaduwzijde van Eenzaamheid

De Schaduwzijde van Eenzaamheid
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Eenzaamheid kan een van de meest verlammende gevoelens zijn, en het is pijnlijk om het van dichtbij te zien.

Op vakantie gaat plotseling mijn telefoon. Een onbekend nummer verschijnt op het scherm, wat meestal betekent dat mijn werk roept. Ondanks mijn afwezigheid, neem ik de oproep aan. Ik keer donderdag terug, en binnen ons werk hebben we de regel dat we iemand binnen drie dagen moeten helpen. Een strak schema wacht op mij: na de landing moet ik meteen de administratie regelen, een integraal onderdeel van mijn werk.

Na een rit van anderhalf uur kom ik aan bij het huis van de dame die ik ga helpen. Bij binnenkomst raakt een bedrukkende sfeer mij direct. Het huis is rommelig en onhygiënisch. Mijn hart zinkt als ik merk hoe ongemakkelijk ze zich voelt wanneer ik om het toilet vraag, dat eveneens in een erbarmelijke staat verkeert.

Terwijl ik daar sta, voel ik de kloof tussen onze werelden. Na een verfrissende vakantie met een langdurige vriendin, bevind ik me nu bij een vrouw die zo geïsoleerd lijkt dat niemand voor haar zorgt, vooral na een ingrijpende buikoperatie. Ze legt uit dat ze fysiek beperkt is en daarom niet kan opruimen. Haar zoon, vertelt ze, komt wel langs, maar hij is meer bezig met het uitzoeken van spullen die hij kan erven dan met het bieden van daadwerkelijke zorg en ondersteuning.

Ik probeer de situatie een positieve draai te geven en moedig haar aan blij te zijn dat ze kan zien hoe haar zoon van bepaalde items geniet. Maar inwendig breekt mijn hart.

Na het voltooien van mijn taak, bied ik aan even te helpen met schoonmaken. Ze wijst het aanbod af, bewerend dat ze het zelf kan. Terwijl ik vertrek en de deur achter me sluit, kan ik de zwaarte van haar eenzaamheid niet van me afschudden. Mijn hart huilt voor haar en voor alle anderen die in stilte lijden.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.