Category
5 min read

Een blik vanuit mijn perspectief als haarwerker

Een blik vanuit mijn perspectief als haarwerker
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

"OOOEEEEHHHH," zo luidt de typische reactie die ik krijg wanneer ik mensen vertel dat ik een haarwerker ben. En vaak volgt daarop: "Dat moet zwaar zijn." Hoewel ik begrijp waar die reactie vandaan komt, kan ik met volle overtuiging zeggen dat het het mooiste vak is dat ik me kan voorstellen.

Ik ben dol op mensen. Ik geniet ervan om anderen gelukkig te maken, van knuffels en van het omgaan met haar. Ik ben graag behulpzaam en draag graag iets bij aan het leven van anderen. Dat is waarom ik "de" haarwerker ben.

Je vraagt je misschien af waarom ik dit vak niet als zwaar ervaar, en dat is een vraag die me vaak wordt gesteld. Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: omdat het altijd goed komt. Misschien niet het hele traject dat mijn cliënten doormaken, maar in ieder geval ons gezamenlijke traject.

Ik probeer het simpel te houden. Ik vraag niet naar de details van hun ziekte, waar precies de kanker zich bevindt of wat de prognoses zijn. In plaats daarvan ben ik er gewoon, in het moment. Ik ben er op dat moment voor hen en ik ga ze helpen om hun identiteit terug te vinden. In eerste instantie veranderen ze van zichzelf in iemand die ziek is, iemand die duidelijk lijdt aan kanker. Maar ik geef ze de kans om weer zichzelf te zijn. Dat is een prachtig moment.

Als ik in mijn auto stap om naar huis te gaan, zet ik vaak een podcast op. Ik luister dan een uur lang naar een gesprek dat meestal nergens specifiek over gaat. Het helpt me om te ontspannen en mijn gedachten te ordenen. Eenmaal thuis keer ik terug naar mijn eigen realiteit. Ik doe boodschappen, zorg voor het huishouden en werk aan mijn administratie. Soms spreek ik nog even met een vriendin. En telkens realiseer ik me weer hoe dankbaar ik ben voor mijn leven.

Het leven van een haarwerker gaat verder dan alleen het fysieke werk. Het gaat om het herstellen van het zelfvertrouwen en de identiteit van degenen die ik help. Het gaat om het brengen van schoonheid in hun leven, zelfs temidden van moeilijke tijden. En elke dag herinner ik mezelf eraan hoeveel vreugde dit vak in mijn leven brengt. Het is een voorrecht om mensen te helpen hun glimlach en zelfvertrouwen terug te vinden, en dat is waarom ik van mijn werk hou, ondanks de uitdagingen die het met zich meebrengt.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.