Category
5 min read

Haarwerken en levenswerken:

Haarwerken en levenswerken:
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Jeetje wat staat het haar goed, en wat gaat ze er van glimmen. Na een paar minuten heeft ze niet eens meer in de gaten dat ze een haarstukje op heeft. Ze gaat even naar de badkamer omdat ze daar altijd haar haar doet en graag wilt zien of het er daar ook “echt” uitziet. Wie had er ook gedacht dat zij een pruik zou moeten gaan dragen. “Nou het is werkelijk niet te geloven “ komt ze terug met een big smile. “Deze pruik is geweldig” Zelfs haar man wordt spontaan verliefd! We praten nog een tijdje door.

Deze gezellige dame heeft een kapsalon gehad in een klein dorp hier in de buurt en heeft tot haar dik in haar zestigste als zelfstandige gewerkt met personeel. Ze vind wat ik doe enorm waardevol en als kapster heeft ze er nooit aan gedacht zichzelf te laten omscholen. En zo komen we tot het verhaal van de hoe en de waarom ik mezelf heb omgeschoold.

Ik noem het een geluk bij een ongeluk. De moordtieten in combinatie met de overgang hebben mij lamgeslagen. Mijn lichaam was uitgeschakeld. Als alleen staande moeder kan je niet afwachten en op de bank gaan zitten balen. Dan zet je je schouders er onder en ga je oplossend denken. Hoe waardevol is dan de opvoeding die ik kreeg, ik heb geleerd dat ik altijd zelfstandig moest zijn. In staat zijn mezelf te onderhouden. Nooit afhankelijk van een man!! Met liefde heb ik deze wijze woorden door gegeven aan mijn eigen meiden.

Deze mevrouw heeft nooit last gehad van haar lichaam, ze is door haar eerste baas goed bewust gemaakt van de juist hoogte van haar pompstoel en de houding van haar lichaam. Nooit last gehad van pijntjes maar dus ook altijd in het kappersvak blijven hangen. Nooit een situatie gehad waarbij ze oplossend moest denken en er een aanpassing nodig was. En er dus ook nooit aan gedacht om iets anders te gaan doen dan het uitvoeren van de “gewone” kappers behandelingen.

Ze zet haar haarwerk af, het is te duur.. haar pensioen had ze wel geregeld maar door de corona heeft ze deze helemaal moeten aanspreken om haar personeel te betalen. De regels die er waren kon ze net als ik geen aanspraak op doen.. ze is failliet verklaard. Haar levenswerk net voor haar pensioensleeftijd onderuit getrokken! Boos is ze niet, teleurgesteld dan weer wel!

Ik pak het haarwerk in en bedenk me dat DIT een vervelende kant is van mijn werk!! Ook mijn werk is dus “gewoon” soms even helemaal niet leuk!

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.