Category
5 min read

Tussen Ziekte en Zilveren Kruis: Olga’s Realiteit

Tussen Ziekte en Zilveren Kruis: Olga’s Realiteit
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Soms krijg je een bericht dat je echt niet leuk vindt. “Het is weer terug” is daar een van.

In april had ik voor Olga een haarstuk kunnen vinden die perfect bij haar kapsel paste. Het bedekte haar kale plek, veroorzaakt door bestraling en operatie, prachtig. De verzekering vergoedt 1 keer per jaar (van dag tot dag en niet per kalenderjaar) een haarwerk. De vergoeding vanuit de basis bedraagt 454,50. Helaas kun je daar niet volledig een haarwerk voor kopen, maar het is wel een fijne bijdrage.

Binnen een jaar kreeg ik een telefoontje van Olga. “Het is weer terug en dit keer is het echt menens!” Ik vond haar eerste uitkomst van alle onderzoeken al serieus, maar Olga is daar heel nuchter in. Voor haar is het nu menens, omdat ze weet dat ze eraan zal overlijden. Ze is niet bang voor de dood en praat er nuchter over. Voor haar is het al een normaal onderwerp, maar voor mij nog altijd niet. Ze is er zo open over dat ik haar kan vragen: “Ben je dan helemaal niet bang voor de dood?” Haar antwoord is simpelweg: nee.

Een paar maanden geleden was het al eens goed mis. Olga had zomaar kunnen overlijden en nooit meer terug kunnen komen. Maar ze heeft er niets van gemerkt. Als het was gebeurd, zou ze het nooit hebben geweten. Ze vindt het niet eng, je moet het gewoon laten gebeuren. Ze heeft alles gezegd wat ze wilde zeggen, alles goed geregeld. Ze weet hoe haar afscheid zal zijn en wat er met haar nalatenschap gebeurt. Voor haar is het goed.

Mijn uitdaging nu is om Zilveren Kruis ervan te overtuigen dat kanker zich niet aan een kalenderjaar houdt, maar zich manifesteert wanneer het misgaat. Bureaucratie is momenteel mijn grootste vijand. Er is geen beleid voor 2 keer kanker binnen een jaar.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.