Category
5 min read

Voorbij het haarverlies

Voorbij het haarverlies
Written by
Full Name
Published on
22 January 2021

Toen ik haar voor het eerst ontmoette, was de situatie meteen intens. Ze stond op een kruispunt: behandelen met chemotherapie, met alle bijbehorende bijwerkingen zoals haarverlies, of niet. Haar grootste angst was haar haar te verliezen, een onderdeel van haar identiteit.

De aanwezigheid van haar man en vriendin tijdens dit moeilijke gesprek was cruciaal. Zij steunden haar onvoorwaardelijk, ongeacht haar keuze. Ik, met mijn extensions, voelde me op dat moment ongepast. Maar het gesprek verliep verder; overleven was het enige dat echt telde.

Bij het passen van pruiken probeerde ik haar te tonen dat ze er niet alleen voor stond. Ondanks haar initiële weerstand tegen het idee, was ze verrast hoe natuurlijk het haarwerk aanvoelde. Er werden foto's gemaakt, tranen gelachen, en een beetje geruststelling geboden. Toch bleef de onzekerheid over de chemotherapie.

Achteraf realiseerde ik me dat ik misschien te betrokken was geraakt, alsof ik meer een vriendin was dan een professional. Deze ervaring, hoewel emotioneel, toonde mij de waarde van menselijke verbinding in mijn werk.

De uiteindelijke beslissing om de chemotherapie te starten kwam als een opluchting. Ik was blij voor haar moedige stap en ging meteen aan de slag om haar te voorzien van passende haarwerken. Ondanks de logistieke uitdagingen, met leveringen die te laat kwamen en afspraken die herpland moesten worden, zorgde mijn gezin ervoor dat alles op zijn plek viel.

Mijn dochter paste haar schema aan om thuis te zijn voor de levering, en mijn partner bracht de haarwerken persoonlijk naar me toe. Toen de pruik eenmaal goed zat, was de dankbaarheid van mijn cliënte overweldigend. Dit alles bevestigde de kracht van een ondersteunend gezin, zowel het mijne als dat van haar.

Dit verhaal onderstreept dat achter elke uitdaging een kans schuilt om te verbinden, te steunen en te groeien. En soms, in de meest onverwachte momenten, vinden we onszelf terug – niet alleen als professionals, maar als vrienden, als medemensen. Dit zijn de momenten die ons vormen, ons werk betekenis geven en ons eraan herinneren waarom we doen wat we doen.

Subscribe to newsletter

Subscribe to receive the latest blog posts to your inbox every week.

By subscribing you agree to with our Privacy Policy.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Al meer dan 120 vrouwen geholpen met een haarwerk op maat.

4,9/5 sterren gemiddeld

“Vanwege schaamte over mijn haarverlies vond ik het erg spannend om contact op te nemen.  Eenmaal kennis gemaakt te hebben voelde ik me prettig.  Brenda heeft me zeer goed geholpen en heeft me weer een prachtige coupe gegeven (en hierbij ook meer zelfvertrouwen). Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik het niet veel eerder heb gedaan!”

Olivia M.

Position, Company name

“Wat een fijn bedrijf. Ik werd echt super goed geholpen door Petra. Ze is echt heel vriendelijk, kundig en ze luistert echt naar je. Echt super fijn en een prachtig haarstukje!”

Samantha F.

Position, Company name

“Mijn nieuwe haarwerk nu twee weken in bezit. Een totaal ander model dan de voorgaande; stuk langer en in mijn oorspronkelijke haarkleur. Alleen maar mooie reacties gehad en vooral “je ziet er veel jonger uit”. En zeg nu zelf, welke vrouw vindt dit nu niet prettig. Bedankt weer lieve dames!”

Vivian O.

Position, Company name

Boek een gratis kennismaking en wees goed geïnformeerd.

De intake duurt gemiddeld 30 minuten en is geheel vrijblijvend.